Ima li konsenzusa u BiH za rješavanje migrantske krize ? /VIDEO/

Stižu danas vijesti da je Tužilaštvo BiH podiglo optužnicu zbog krijumčarenja 11 migranata, te da je sa teritorije BiH protjerano 27 stranih državljana. Operativnim radom inspektora za strance utvrđeno je da su strani državljani prije dolaska na teritoriju BiH boravili u Srbiji. Ima li konsenzusa u BiH za rješavanje migrantske krize u zemlji?

Ima li rješenja migrantskom problemu u BiH pitanje je koje se sa eskalacijom migrantske krize sve više nameće.

Predsjedništvo BiH došlo je do određenog konsenzusa kada je u pitanju rješavanje migrantske krize. Saradnja svih bezbjednosnih agencija u BiH i zaustavljanje ulaska migranata, potpisivanje ugovora o readmisiji sa državama iz kojih dolazi najveći broj migranata, a odobreno je i dodatnih 5 miliona maraka za migrante.

Treba preduzeti bitne mjere u vezi sa migrnatima, vraćati ih u zemlje odakle dolaze, stav je srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika. Migranti ističe on nemaju šta da traže u Republici Srpskoj, bez obzira sa koja strane dolaze.

Dodik je podsjetio da je prije šest mjeseci postojao ozbiljan problem kada su migranti napadali ljude u Srpskoj i pljačkali njihove kuće.

“Donijeli smo odluku prema kojoj svaka evidencija migranta na teritoriji Srpske znači angažman policije i njegovo prebacivanje ukoliko želi u Sarajevo ili Unsko-sanski kanton”, naveo je Dodik.

On je ponovio da na prostoru Republike Srpske neće biti sabirnih centara i da će Srpska nastaviti sa tom politikom.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *