Srbija uvela nove mjere – Zbog glasanja u CG dozvoljen izlazak iz samoizolacije /VIDEO/

Krizni štab preporučio deset dana karantina za djecu koja se vraćaju iz inostranstva.

Donijeta odluka da se pojedine ranije donijete mjere popuste – da se rad ugostiteljskih objekata koji imaju baštu produžava do 01.00 sat poslije ponoći, dok se rad trgovinskih objekata produžava do 23 časa. Makismalan broj osoba na javnim okupljanjima u otovrenom i zatvorenom prostoru povećava se sa 10 na 30.

Srbija je sada jedna od zemalja sa mnogo povoljnijom situacijom u odnosu na druge zemlje regiona. Poslije dužeg vremena, u Srbiji juče nije bilo preminulih od posljedica koronavirusa, a ministar zdravlja Zlatibor Lončar kaže da je to potvrda da se isplatilo sve što su radili nadležni.

Govoreći o najavama da bi Evropska unija mogla da preporuči članicama da skinu Srbiju sa crvene liste, ukoliko broj zaraženih koronavirusom nastavi da opada, epidemiolog Predrag Kon kaže da EU ima jasno definisan kriterijum.

Građani Crne Gore koji se nalaze u samoizolaciji ili karantinu, a nisu pozitivni na virus korona, moći će na dan izbora u nedjelju 30. avgusta privremeno da izađu radi glasanja i nakon toga se vrate u karantin ili dom.

Oni koji su pozitivni, a koji se nalaze na kućnom liječenju moći će da glasaju putem pisma, kao i oni koji se nalaze na bolničkom liječenju.

To je navedeno u naredbi, koju je na predlog Instituta za javno zdravlje noćas donijelo Ministarstvo zdravlja Crne Gore, a u koju je Tevizija Vijesti imala uvid.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *