Da li su zdravstvene ustanove spremne za jesenji talas virusa ? /VIDEO/

U bijeljinskoj Bolnici danas je održan sastanak direktora zdravstvenih ustanova sa područja regija Bijeljina i Zvornik  s ciljem analize protokola o dijagnostifikovanju i liječenju oboljelih od Kovida 19. Prema riječima nadležnih nakon šest mjeseci borbe sa korona virusom danas je sagledano stanje u ovoj regiji a razgovarano je i o tome kako da zdravstvene ustanove što spremnije dočekaju jesen kada se prognozira sudar sezonskog gripa i Kovida 19.

U okviru ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Srpske formirano je stručno operativno tijelo koje čine predstavnici zdravstvenih ustanova, Fonda zdravstvenog osiguranja RS i Instituta za javno zdravstvo Srpske  a današnji sastanak u Bijeljini   imao je za cilj da se sagleda trenutno stanje nakon šest mjeseci borbe sa Kovidom 19 te da se izvrši priprema za nadolazeći novi talas na jesen kada se očekuje i pojačan broj sezonskih virusnih infekcija i gripa.

Trenutno je jedan od najvećih problema nedostatak kapaciteta u zdravstvenim ustanova u Srpskoj. Planirano je da se  u centralnim gradskim Bolnicama obezbjede  prostori kao podrška susjednim gravitirajućim opštinama.

Prema riječima direktora bijeljinske Bolnice postoji visok stepen usaglašenosti protokola a u cilju bolje komunikacije i većeg stepena usluga. On je rekao da s ezdravstvene ustanove u ovoj regiji pripremaju za jesen i nadolazeći talas sezonskog gripa.

On je rekao da je u toku rekonstrukcija zgrade nekadašnjeg ginekološkog Odjeljenja koje će biti pretvoreno u Kovid bolnicu. Pored toga kako kaže pripremaju se i zaposleni , a trenutno nema deficitarne struke.

Plan je kako kaže da se u potpunosti fizički odvoje objekti za smještaj oboljelih od virusa korona od glavne zgrade Bolnice.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *