Gradonačelnik Bijeljine da otkloni zastoje ili slijedi odluka o opozivu

Najviše rukovodstvo SNSD-a i predstavnici koalicije “Dogovor za Bijeljinu” pozvali su bijeljinskog gradonačelnika Ljubišu Petrovića da što prije otkloni sve zastoje i blokade u gradu ili će na sastanku 15. oktobra odlučiti o pokretanju pitanja njegovog opoziva.

Lider SNSD-a Milorad Dodik rekao je novinarima da su danas na sastanku sa koalicijom “Dogovor za Bijeljinu” pozvali gradonačelnika Bijeljine da što prije otkloni sve zastoje i blokade vezane za provođenje odluka i planova koji su ranije doneseni za razvoj grada.

Dodik je naveo da je od gradonačelnika zatraženo da se uputi u efikasnije rješavanje infrastrukturnih problema nego što je to bilo do sada, te su ga pozvali i na razgovor o tome.

Prema njegovim riječima, koalicija “Dogovor za Bijeljinu” poziva SDS, PDP i DNS u tom gradu da zajedno razmotre situaciju i pokušaju deblokirati i obezbjediti da gradonačelnik obavlja svoj posao.

“Ukoliko se to ne uradi u narednih 15-ak dana, koalicija `Dogovor za Bijeljinu`, ojačana predsjednicima političkih partija na republičkom nivou koje čine tu koaliciju, sastaće se 15. oktobra u Bijeljini i odlučiti da li će pokrenuti pitanja opoziva gradonačelnika”, rekao je Dodik.

On je naveo da je na sastanku konstatovao da skupštinska većina u Skupštini grada Bijeljina i ova koalicija odlično funkcionišu, a da ocijenjeno da je grad u zastoju jer gradonačelnik opstruiše razvoj i njegove aktivnosti nisu u skladu sa ranijom dinamikom kakva je bila u tom gradu.

Dodik je dodao da je izražena i zabrinutost zbog takve situacije, kao i da nije moguće sakriti nerad na poziciji gradonačelnika, da to ima ozbiljne reperkusije na razvoj grada i da se ne prate uspješno projekti koje je Republika zacrtala za taj grad, a zahtjevaju bržu dinamiku u radu Gradske uprave.

“Sve to skupa utiče na političko i stanje ekonomskog razvoja Bijeljine”, naglasio je Dodik, koji je ukazao na značajnu štetu koja se nanosi ovom gradu kao i da ne dozvoljava tolerisanje jedne takve situacije.

On je rekao da Bijeljinu čeka važan broj projekata, a “inertnim” gradonačelnikom ne može da se nadoknadi očigledan zastoj, jer se u Bijeljini završavaju samo projekti započeti u vrijeme pokojnog gradonačelnika Miće Mićića, dok novih inicijativa nema.

Dodik je naglasio da inicijative koje ima skupštinska većina blokira gradonačelnik.

Sastanku, održanom u Banjaluci, su pored Dodika prisustvovali potpredsjednici SNSD-a Željka Cvijanović i Radovan Višković, generalni sekretar SNSD-a Luka Petrović, te predstavnici koalicije “Dogovor za Bijeljinu”.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *