Parlament Srpske sutra o Prijedlogu rebalansa budžeta /VIDEO/

Rebalans budžeta je baziran na bržem oporavku privrednih aktivnosti od očekivanog, što se pozitivno odrazilo na dosadašnje izvršenje budžetskih prihoda, kao i nastavku trendova koji se očekuju do kraja godine, navodi se u obrazloženju Prijedloga rebalansa budžeta.

Ministar finansija Republike Srpske Zora Vidovićranije je izjavila da  očekuje da Narodna skupština na predstojećoj sjednici usvoji prijedlog rebalansa budžeta za ovu godinu, čiji je okvir povećan  za 5,8 odsto.

Predsjednik NS RS Nedeljo Čubrilović ranije je za TV Arena izjavio da se već uveliko radi i na kreiranju budžeta za iduću godinu, ali i programa  rada institucija RS.

Poslanici bi trebalo da razmatraju Prijedlog zakona o zaštiti od uznemiravanja na radu i Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o sjemenu poljoprivrednog bilja.Na predloženom dnevnom redu je Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti potrošača u Republici Srpskoj.Trebalo bi da budu razmatrani i Nacrt zakona o fiskalizaciji, te Nacrt zakona o obnovljivim izvorima energije.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *