Epidemiološka situacija u Srpskoj sve složenija, među zaraženima i znatan broj školaraca /VIDEO/

Epidemijska situacija kod nas i u regionu iz dana u dan sve gora. Raste broj oboljelih, samim tim i hospitalizovanih. Na liječenju u bolnicama širom Srpske trenutno je 681 pacijent. U posljednja 24 časa od posljedica zaraze preminulo je u Republici 15 ljudi. Među zaraženima sve više i djece školskog uzrasta, pa u susjednoj Srbiji učenici u 40 gradova od danas nastavu prate onlajn. Procentima vakcinisanih kod nas nadležni nisu zadovoljni.

Epidemiološka situacija u Srpskoj postepeno postaje sve složenija. Od 218 testiranih uzoraka, korona je potvrđena kod 66 osoba. Najviše oboljelih iz Banjaluke 25 osoba, koju slijedi Bijeljina sa 15 potvrđenih slučajeva zaraze. Za jedan dan u Srpskoj je od posljedica zaraze preminulo 15 osoba.

Sve više je oboljelih od korona virusa koji su na kovid odjeljenjima, a među zaraženima je znatan broj mladih i djece školskog uzrasta. Ljekari apeluju na roditelje, da ukoliko dijete pokaže simprome zaraze, da ne ide na nastavu.

Učenici u 40 gradova i opština u Srbiji od danas će nastavu pratiti preko interneta i po kombinovanom modelu.

Dok ljekari pozivaju na vakcinaciju u Srbiji počinje i strožija kontrola poštovanja mjera na veseljima.

U Crnoj Gori prvom dozom vakcine protiv virusa korona vakcinisano je 48,4 odsto punoljetnog stanovništva, a revakcinisano 43 odsto. Otvoren je punkt za vakcinaciju zaposlenih u Radio Televiziji Crne Gore i njihovih porodica.

Podatak o broju vakcinisanih protiv virusa korona u zdravstvu u Hrvatskoj je zabrinjavajući, izjavio je potpredsjednik Hrvatskog udruženja bolničkih ljekara Boris Ujević. On je pozdravio odluku prema kojoj će od 1. oktobra ljekari, medicinske sestre, ali i nemedicinsko osoblje na radno mjesto moći samo na osnovu digitalne kovid potvrde, odnosno ako su vakcinisani, ako su preboljeli ili uz važeći negativan test, prenose hrvatski mediji.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.