Nastavak kontrola poštovanja epidemioloških mjera

Republički inspektori nastavljaju sa kontinuiranim kontrolama poštovanja epidemioloških mjera na terenu, u skladu sa zaključcima Republičkog štaba za vanredne situacije i preporukama Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, saopšteno je iz Inspektorata Srpske.

“Inspektorat Republike Srpske je spreman da organizaciju svog rada prilagodi stanju na terenu, a očekujemo i od lokalnih zajednica da većim intenzitetom angažuju svoje kapacitete”, navedeno je u saopštenju.

Iz Inspektorata Republike Srpske pozivaju privredne subjekte da ostanu odgovorni u poštovanju preventivnih mjera, da se ne izlažu riziku od kažnjavanja, da svoj rad organizuju u skladu sa datim preporukama i na taj način daju svoj doprinos u borbi protiv virusa korona.

Na građane se apeluje da dosljedno poštuju mjere, da na ličnom primjeru pokažu odgovornost u ponašanju, da koriste ličnu zaštitnu opremu i potrebnu fizičku distancu.

“Navedene mjere predstavljaju minimalan i zanemariv napor za svakog pojedinca, a pružaju veliki doprinos preopterećenom zdravstvenom sistemu”, ističe se u saopštenju.

Imajući u vidu svakodnevno povećanje broja testiranih lica pozitivnih na virus korona, iz Instituta navode da je jasno da trenuti razvoj epidemiološke situacije ne ostavlja prostora za opuštanje, već upravo suprotno.

“Naša kolektivna odgovornost je da na ličnom primjeru pokažemo odgovornost i da kroz podršku vakcinaciji damo svoj doprinos stabilizaciji cjelokupne situacije”, dodaje se u saopštenju.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *