Energetski gigant tokom pandemije sačuvao resurse i ljude /VIDEO/

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, Nedeljko Čubrilović predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske i ministar energetike i rudarstva RS Petar Đokić, juče su  održali sastanak sa rukovodstvom RiTE Ugljevik na kojem su upoznati sa trenutnom situacijom u ovom preduzeću i predočeni su im rezultati u procesu odsumporavanja za koje je Vlada Republike Srpske izvojila oko 100 miliona dolara.

Vršilac dužnosti direktora RiTE Ugljevik Čedomir Stojanović rekao je novinarima da su visoke zvaničike Republike Srpske upoznali sa poslovanjem i probnim radom postrojenja za odsumporavanje.

Stojanović je dodao da su i u pandemiji virusa korona sačuvali resurse i ljude i da proizvode 35,7 odsto struje u energetskom sistemu Republike Srpske.

Rite Ugljevik je jedno od najvažnijih preduzeća u oblasti proizvodnje električne energije, gdje je ulaganje Vlade Republike Srpske od 100 miliona dolara u proces odsumporavanja omogućio produžetak radnog vijeka Termoelektrane, rekao je Srpski član predsjeništva BIH Milorad Dodik

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *