Donirana 22 multisenzorska sistema za nadzor /VIDEO/

Svečana ceremonija primopredaje 22 multisenzorska sistema za nadzor, donacija Vlade Japana, koji će policijskim agencijama u BiH omogućiti veću mobilnost i lakši nadzor granice, održana je danas u sjedištu Granične policije u Sarajevu.

Ovom donacijom multisenzorski sistemi za nadzor biće instalirani na 20 patrolnih vozila Granične policije i dva patrolna vozila MUP-a Republike Srpske, koje je ranije donirala Vlada Japana policijskim agencijama u BiH.

Ova donacija realizovana je na osnovu sporazuma između Savjeta ministara i Vlade Japana o bespovratnoj pomoći u iznosu od nešto više od tri miliona evra, kaže ministar bezbjednosti Nenad Nešić.

Ambasador Japana u BiH istakao je da je donacija sistema za nadzor nastavak prošlogodišnje donacije kada je policijskim agencijama u BiH dodijeljeno ukupno 37 patrolnih vozila.

U Graničnu policiju danas su primljena 22 kadeta u činu mlađi inspektor, nakon svečane ceremonije polaganja zakletve u sjedištu ove službe u Sarajevu.

Nenad Nešić kaže da bi problem nedostatka graničnih policijaca mogao biti riješen izmjenama Zakona o policijskim službenicima BiH na način da se graničnim policajcima i ovlaštenim službenim licima dozvoli da u službi mogu ostati do 65 godina, bez obzira na godine radnog staža.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, X nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *