Dodik ponudio Crnoj Gori sporazum o specijalnim vezama /VIDEO/

Predsjednik Republike Srpske danas u Podgorici sa predsjednikom Skupštine Crne Gore. Dodik institucijama Crne Gore ponudio sporazum o specijalnim vezama. Istovremeno pred Skupštinom u Podgorici okupila se grupa građana protestujući zbog Dodikovog dolaska u Crnu Goru.

Republika Srpska po Dejtonskom sporazumu ima pravo na sporazum o specijalnim vezama sa susjedima, a Crna Gora je to nesumnjivo i zato sam ponudio sporazum institucijama Crne Gore po uzoru na ono što imamo sa Srbijom – naveo je predsjednik Srpske.

Onaj ko poštuje Dejtonski sporazum, poštuje i Republiku Srpsku, kaže predsjednik Skupštine Crne Gore poručivši da bez Srpske nema BiH.

Republika Srpska nije remetilački faktor, već prema Ustavu čini BiH i ne prihvata degradaciju Ustava, kaže Dodik. Dodik je istakao da je Republika Srpska protiv članstva BiH NATO. Kaže da podržava opredjeljenje Crne Gore ka EU, istakavši da je i Republika Srpska za taj put. On je istakao da se čine napori u BiH da se dođe do pregovaračkog statusa.

Došao sam da Mandiću saopštim da ćemo u ovoj sedmici u Banjaluci potpisati ugovor sa kineskom kompanijom koja će završiti dionicu puta Foča – Šćepan polje i time riješiti dugogodišnje pitanje“, rekao je Dodik. Kaže da Crnoj Gori nudi da se uključi u megaprojekat izgradnje hidroelektrane Buk Bijela i da ga više ne blokira.

Prilikom ulaska u Skupštinu Crne Gore Dodik je pozdravio okupljenu grupu građana koji su protestvovali zbog njegovog dolaska u Crnu Goru .

Dodik je rekao da uvažava demokratske izbore u Crnoj Gori i izabrane funkcionere i da ne bježi od susreta sa Milatovićem i Spajićem. Svi napori koje činim usmjereni su na očuvanje mira na čitavom prostoru uz uvažavanje svih naroda i zajednica regiona, kaže Dodik.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, X nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *