“Donijeti zakone o ništavnosti 140 nametnutih zakona”

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik najavio je danas da će uskoro biti zakazana sjednica Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj će se donijeti zakoni o ništavnosti, nevaženju i neprimjenjivanju na teritoriji Republike Srpske oko 140 zakona BiH koje su nametnuli visoki predstavnici.

On je naglasio da je za ustavnu poziciju Republike Srpske u BiH koja je jasna, te istakao da nije protiv teritorijalnog integriteta BiH, već je u vezi sa tim saglasan sa EU.

“Srpska će samo preduzeti mjere da se njoj vrate ustavne nadležnosti i stoga pripremamo akte da u narednih nekoliko dana zakažemo sjednicu Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj ćemo povući ranije date saglasnosti za reformu vojske, Visokog sudskog i tužilačkog savjeta, fiskalnog sistema i za uspostavljanje direkcije za indirektne poreze”, istakao je Dodik na konferenciji za novinare i poručio da ovo nije secesija, niti otcjepljenje.

On je dodao da će Srpska poništeni nametnute zakone o Sudu i Tužilaštvu BiH, Agenciji za istrage i zaštitu /Sipa/, Obavještajno-bezbjednosnoj agenciji /OBA/, kao i o javnim nabavkama.

“Sve je to oteto Republici Srpskoj, kao i izborno zakonodavstvo. Sve to pripada Srpskoj. O tome nema pregovora, mogu samo biti infomisani oni koje to zanima. Mi nemamo pravo da budemo naivni i da vjerujemo podvalama koje su stalno dolazile od međunarodnog faktora, koji je uporno gledao kršenje prava”, naglasio je Dodik.

Dodik je izrazio nepovjerenje u EU i Evropsku komisiju kada govore o primjeni prava jer, kako je naveo, sve što govore posljednjih godina i decenija nije bilo u skladu sa pravom, već je kršen Ustav, nametane odluke i vršeno pravno i svako drugo nasilje.

“Sve to smo ovdje gledali proteklih godina, od raznih visokih predstavnika i njihovih takozvanih mirovnih snaga. Nikada nismo bili naivni zato što nismo pristali da uđemo u promjenu Ustava, vjerujući da će doći dan i trenutak kada ćemo moći da vratimo pozicije i nadležnosti koje Republici Srpskoj pripadaju”, poručio je Dodik.

On je podsjetio da je nedavna odluka bivšeg visokog predstavnika Valentina Incka bila samo početak tog procesa, kao i sramne odluke Ustavnog suda BiH, koji se ponaša vanustavno.

“To je jedna kriminalna organizacija, koje je sve vrijeme kršila Ustav i donosila i mijenjala ustavni sistem i smatrala da je samo politička sila iza koje stoji Evropska komisija, SAD i Velika Britanija, Evropska komisija, predvođena Njemačkom i nekim drugim zemljama. To je sasvim dovoljno da ovdje korak po korak učini nelegitimnu i razvlašćenu Republiku Srpsku”, ukazao je Dodik.

Dodik je poručio da ova generacija političara ne može da stane iza toga i da su zato krenuli na ovaj put, koji ne može da zaustavi ni Evropska komisija i SAD, kao i Englezi “koji su sve ovo zakuvali”.

On naglašava da je sve što je međunarodna zajednica činila kroz nasilje bilo protiv Republike Srpske, a da ništa dovoljno dobro nije donijelo ni BiH.

“Britanci i ostali koji su se sa nama svih ovih godina tako cinično igrali, umjesto zajedničke države sve čine da naprave muslimansku državu BiH, koja samo odgovara muslimanima. Zato sve odbacujemo i ne prihvatamo majorizaciju nikoga, pa ni hrvatskog naroda u BiH! Spremni smo da podržimo samo ona rješenja za koja je i hrvatski narod u takozvanoj reformi izbornog zakonodavstva, dok još bude na nivou BiH”, rekao je Dodik.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.