Dodik: Zapad u prošlosti pogazio brojna obećanja prema BiH /VIDEO/

Apelaciono vijeće Suda BiH usvojilo je žalbu SNSD-a i ukinulo posljednju odluku Centralne izborne komisije BiH kojom je sporni listić za glasanje za delegate u Domu naroda PS BiH proglašen važećim, saznaje banjaluka.net.

To znači da će SNSD u ovom domu imati 4 delegata. Ovu stranku će predstavljati Radovan Kovačević, Nikola Špirić, Sredoje Nović i Snježana Novaković-Bursać. Podsjećamo, četiri liste SNSD-a i jedna SDS-a dobile su dovoljan broj glasova za izbor srpskih delegata u Dom naroda BiH, prema Komisiji za izbor i imenovanja Parlamenta Srpske.Na ovu odluku danas je reagovao predsjednik RS Milorad Dodik.

Lider SNSD-a Milorad Dodik komentarisao jer danas i dobijanje statusa kandidata u EU za BiH.

Dodik je danas poručio da nova vlast na nivou BiH sigurno neće biti servis za želje EU, SAD i ostalih, ali će raditi na rješavanju pitanja koja to već dugo čekaju, te će forsirati realizaciju razvojnih projekata.

Nakon formiranja Savjeta ministara pristupićemo odmah izradi novog budžeta koji treba da bude usaglašen i, vjerujem, rekordno brzo usvojen nakon formiranja Savjeta ministara – rekao je Dodik u Banjaluci uoči sutrašnjeg sastanka sa HDZ-om i “osmorkom”. On je dodao da će dogovor o formiranju vlasti sutra biti završen, da će razgovarati o konkretnim projektima i određenim pozicioniranjima.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *