Bijeljina: Zimska služba spremna da djeluje /VIDEO/

Zimska služba Grada Bijeljina  spremna je za početak snježnog pokrivača. Planom rada za 2022/2023 godinu previđeno je da se prioriteti za cišćenje puteva pomjere za jednu kategoriju više, čime će biti proširen obim čišćenja saobraćajnica.

Na posljednjem redovnom zasjedanju Skupštine Grada Bijeljina usvojen je Program rada zimske službe za 2022-2023. godinu kojim je predviđeno održavanje gradskih ulica, puteva, lokalnih i nekategorisanih puteva na području Grada Bijeljina  u ukupnoj dužini od 428 km. 

Pripreme za zimsku službu kreću već polovine oktobra mjeseca, a zvanično zimska sezona održavanja puteva počinje prvog novembra i traje do prvog aprila.

U zoni odgovornosti održavanja AD Komunalac pokriva gradske javne površine, dok preduzeće Bijeljina put ima svoja zaduženja koja se tiču obima od 750 kilometara saobraćajnica.

Iz ovog preduzeća su istakli da je organizovan dovoljan broj radnika, kao i da će biti organizovana dežurstva.

Proces čišćenja saobraćajnica je složen, nekada pri velikom naletu snijega, ostane na putevima određeni sloj snijega, te su uočavane i određene pritužbe vozača.

Za uklanjanje snijega i leda sa trotoara koji se nalazi ispred zgrada, odnosno pripadajućih građevinskih parcela, poslovnih zgrada i prostora, odgovorna su pravna i fizička lica  koja koriste te nepokretnosti.

Za nepoštovanje propisanih mjera predviđene su i novčane kazne.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *