Dodik – Vulin: Bezbjednost i stabilnost Srpske, prvi interes Srbije /VIDEO/

Bezbjednost i stabilnost Srpske, prvi je interes Srbije, poručeno je nakon sastanka ministra unutrašnjih poslova Srbije Aleksandra Vulina i srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika. O aktuelnim bezbijednosnim temama u regionu, razgovarali su u Banjaluci ministri Aleksandar Vulin i Dragan Lukač .

Neprekidna i kontinuirana pomoć Vlade Srbije dokaz je da Srbija vodi računa o svim građanima Republike Srpske, Srbija stoji uz Republiku Srpsku, i pomaže rad na regionalnoj stabilnosti, rekao je predsjedavajući i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik nakon sastanka sa Aleksandrom Vulinom.

Srbija i RS nastavljaju saradnju na svim poljima, poručili su Vulin i Dodik. Rečeno je i da bi Planirana vojna vježba Vojske Srbije i OS BiH na Manjači doprinijela razumijevanju i regionalnoj bezbjednosti.

Bezbjednost i stabilnost Srpske prvi je interes Srbije poručio je ministar unutrašnjih poslova Srbije nakon njegove prve spoljnopolitičke posjete Srpskoj.

Dva ministra su razgovarala o aktuelnim bezbijednosnim temama u regionu, migrantskoj krizi, kao i zajedničkoj borbi protiv terorizma i svih vidova kriminaliteta.

Ministri unutrašnjih poslova Srpske i Srbije istakli su da Srbija namjerno ne propušta migrante prema BiH. Rečeno je i da opasnost od terorizma uvijek postoji, zbog čega je potrebno da bezbjednosne agencije uvijek budu oprezne i da saradjuju na globalnom nivou da bi kontrolisale potencijalne teroriste.Republika Srpska je naš prioritet a bezbjednost građana Srpske nam je važna koliko i bezbjednost građana Srbije poručio je Aleksandar Vulin u Banjaluci.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.