Porodična okupljanja svesti na minimum /VIDEO/

Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske u posljednja 24 časa prijavljeno je 19 smrtnih slučajeva osoba kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona, među kojima je dvadesetsedmogodišnji muškarac.

Preminulo je 12 muškaraca i sedam žena starije, srednje i jedno lice mlađe životne dobi, od kojih je pet lica iz Banjaluke, dva iz Laktaša, Mrkonjić Grada, Teslića i Bijeljine i po jedno iz Nevesinja, Oštre Luke, Foče, Modriče, Dervente i Srebrenice.

Virus korona u Srpskoj potvrđen je kod još 366 lica, od 1.003 laboratorijska uzorka.

Prema mjestu prebivališta, 101 lice je iz Banjaluke, 42 iz Bijeljine.

Epidemijska situacija u Republici Srspkoj je  stabilna, vakcine u prvom i drugom kvartalu sledeće godine. U poslednjih mesec i po dana promenjena je struktura zaraženih potvrdio je za RTS ministar zdravlja Republike Srpske Alen Šeranić.

U narednom periodu pored novogodišnjnih praznika građani se od Svetog Nikole do Svetog Save okupljaju na slavama, pa ministar upozorava da porodična okupljanja treba svesti na minimum.

Epidemiološka situacija na području Sarajevsko-romanijske regije nije zadovoljavajuća.

Na liječenju u  bijeljinskim Kovid bolnicama je 101 bolesnik.  Više od polovine hospitalizovanih je sa teškom kliničkom slikom, a među njima je oko 30 životno ugroženih. Na respiratoru je 15 oboljelih. Stanje u Kovid bolnicama 1 i 2 je ozbiljno s obzirom na veliki broj bolesnika sa teškom kliničkom slikom, među kojima ima i mlađih osoba, saopšteno je jutros na sastanku Kriznog štaba Bolnice.U toku 24 sata u Bijeljini su registrovane još 42  osobe  pozitivne na virus korona.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić priključen je na invazivnu mehaničku ventilaciju, a sve dalje prognoze su krajnje neizvjesne potvrđeno je iz UKC Republike Srpske.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *