Dodik: Vučić želi da mjesto Srpske za stolom ne bude prazno, sve ću upoznati sa detaljima razgovora s njim /VIDEO/

Dvojica sagovornika ocijenili su da su mir i stabilnost od ključnog značaja za cijeli region. Dodik je u izjavi za RTRS  istakao da se protiv Republike Srpske i srpskog naroda u BiH vodi besprizorna politička i medijska kampanja, ne samo u Sarajevu, već i u brojnim zapadnim centrima moći.

Kao primjer za to, ukazao je  na obilježavanje Dana Republike Srpske.

Predsjednik  Srbije je ocijenio da su sankcije SAD protiv Milorada Dodika i drugih zvaničnika Republike Srpske užasan presedan, te da jedino mogu da donesu katastrofalne posljedice po razvoj odnosa između tri naroda i dva entiteta u BiH, ali i šire, u cijelom regionu.

Imajući u vidu težinu pozicije cjelokupnog srpskog naroda, a posebno neprimjerene i nepravedne pritiske koji se provode protiv Republike Srpske i njenog rukovodstva, predsjednik Vučić je zamolio Dodika i sve političke snage u Republici Srpskoj da učestvuju u radu zajedničkih institucija u BiH i na najbolji način štite interese srpskog naroda i RS.

Vučić je kako je navedeno  ponudio da Dodiku i svim institucijama i političkim predstavnicima u Banja Luci obrazloži svoj prijedlog.

Srbija priprema značajnu finansijsku podršku Republici Srpskoj, a o tome će  timovi dvojice predsjednika i dvije  vlade ubrzati razgovore i u najskorijem roku obavestiti javnost. Na sastanku je potvrđeno da će vlade RS i Srbije 27. januara održati zajedničku sjednicu, a najavljen je i veliki sabor Srpske i Srbije.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *