Dodik-Vučić: Neće biti zatvaranja granice /VIDEO/

Predsjedavajući i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik potvrdio je poslije sastanka sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem da neće biti zataranja granice Srbije, niti BiH, zbog epidemiološke situacije.

Dodik je rekao da je od Vučića zatražio da javnosti i u Srpskoj i Srbiji jasno kaže da se granice neće zatvarati bez obzira kakva bud epidemiološka situacija.

“Neće to biti sa stanovišta zatvaranja sa strane BiH, ni od Srbije. Što je, naravno danas bilo najvažnije da potvrdimo”, izjavio je Dodik novinarima iz Republike Srpske.

On je dodao da je potvrđeno i opredjeljenje da će se nastaviti sve započete investicije i dogovori o investicijama kao što je “Buk Bijela”, Aerodrom u Trebinju i sve druge.

“Dogovorili i smo i potvrdili i ranije opredjeljenje. Srbija je prije mjesec dana dala 20 miliona evra Republici Srpskoj za pomoć budžetu, što je bilo vrlo važno da konsolidujemo naše stanje i iskazala spremnost i planirala u svom budžetu još 20 miliona evra koje će dati u prvom tromjesječju naredne godine. To su nesumnjivo veliki dokazi odnosa Srbije i predsjednika Vučića prema Republici Srpskoj”, rekao je Dodik.

On je naglasio da je ovo najbolji period saradnje Srbije i Srpske i vrijeme kada je Srpska dobila najizdašniju pomoć.

“Ovaj sastanak je kao i prethodni bio dobar, koristan i uspješan za Republiku Srpsku, a vjerujem i za Srbiju”, zaključio je Dodik.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *