Bijeljina: Korona ne miruje, zaraženi sve mlađi /VIDEO/

Od 363 testirana laboratorijska uzorka u RS , 102 je pozitivno na kovid-19. Prijavljena su i 23 smrtna slučaja, od kojih je prema podacima Instituta za javno zdravstvo RS, čak pet preminulih pacijenata iz Bijeljine.

Kada je riječ o broju novozaraženih i danas je najveći broj u Banjaluci-42 i u Bijeljini 15. Ukupan broj hospitalizovanih u Srpskoj je 1.091. Na liječenju u Kovid bolnicama u Bijeljini trenutno se nalazi 97 bolesnika i više od polovine hospitalizovanih ima tešku kliničku sliku.

Posljednjih nekoliko dana primjetan je pad prijema novooboljelih, istakli su iz bolnice. Međutim, povećava se broj bolesnika sa teškom kliničkom slikom, a starosna granica se pomjera prema mlađoj životnoj dobi.

S toga su Episkop zvorničko tuzlanski Fotije i članovi kriznog štaba danas apelovali  na građane, da predstojeće praznike proslave u krugu porodice.

“Poštujući propisane mjere, čuvamo sebe, svoje najmilije, a tako dajemo i lični doprinos u prevazilaženju pandemije”, istaknuto je nakon sastanka episkopa Fotija sa direktorima Bolnice i Doma zdravlja u Bijeljini, Zlatka Maksimovića i Danijele Đukin.

Epidemiološka situacija je teška i nesigurna, upozorili su iz bolnice i dodali  da još uvijek nemaju baš jasno stanje u kom pravcu će se dalje kretati epidemija, da li će krivulja da pada ili će biti zaravnjena.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *