Dodik: Uhapsiti sve osumnjičene za ratne zločine /VIDEO/

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas u Banjaluci da sve osumnjičene za ratne zločine treba uhapsiti i poručio da članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović nisu BiH.

Treba dozvoliti da pravosuđa zemalja u regionu rješavaju slučajeve ratnih zločina”, rekao je Dodik komentarišući hapšenje bivšeg funkcionera federalnog MUP-a Edina Vranja koji se sumnjiči za ratne zločne u Goraždu. “Predsjedništvo BiH može donositi odluke ako sva tri člana odlučuju, poručio je danas Milorad Dodik.

On je istakao da je Srbija demokratski organizovana zemlja i pravna država.Kaže da Komšić i Džaferović ne mogu ambasadora Srbije Aleksandra Đorđevića zvati na kafu, a nakon toga sve predstaviti kao pozivanje na konsultacije u veoma zvaničnoj diplomatskoj formi.

Priča u Sarajevu da su oni žrtve, govori da žele da zaštite zločince koji su počinili zločine nad Srbima i to im je osnovna politika. Jasno je kuda sve ide u BiH, a to je skrnavljenje i zloupotreba institucija, te suprotstavljanje pravnoj državi”, zaključio je Dodik.

Ambasadorka Bosne i Hercegovine u Srbiji Aida Smajić do daljnjeg ostaje na konsultacijama u Sarajevu potvrđeno je za BHRT iz Ministarstva inostranih poslova.Naime ona je u resorno ministarstvo došla danas na poziv ministrice Bisere Turković.Do poziva je došlo nakon hapšenja Edina Vranja.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *