Dodik: Stanje u BiH dovedeno do totalnog apsurda /VIDEO/

BiH moguća je samo poštovanjem slova Ustava i Dejtonskog mirovnog sporazuma, a ne orkestriranim pokušajem nametanja mišljenja, poručio je danas srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik. Na današnjoj konferenciji za medije u Istočnom Sarajevu rekao je da je bošnjačka strana pokrenula jednu harangu protiv Republike Srpske, nemajući legitimna sredstva.

Stanje u BiH dovedeno je do potpunog apsurda, jer stvari u zemlji ne mogu da funkcionišu ako je bilo koji od tri konstitutivna naroda potisnut, rekao je danas srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

On je rekao da je bošnjačka strana pokrenula harangu jer nije imala odgovore na pitanja Republike Srpske o kršenju Dejtonskog sporazuma.

Srpski član Predsjedništva BiH ocijenio je da nikada nisu bili gori odnosi muslimana prema Srbiji i Hrvatskoj, dvije najbitnije zemlje za BiH. On navodi da su se neki upetljali i u nepotrebne sukobe sa Mađarskom, kao i da orkestrirano sa puno mržnje kreiraju priču da se ovdje proteže ruski maligni uticaj, pokušavajući da pridobiju zapadne centre moći.

On je istakao da je OBA BiH stavljena pod potpunu kontrolu Bošnjaka.

Dodik kaže da “politički muslimani nisu pokazali nijedan korak da žele da razgovaraju”.

Istakao je da će biti interesantno gledati Kristijana Šmita ako nešto preduzme.Dodik je rekao da ukoliko se ova kriza ne riješi, BiH će se raspasti.

Srpski član Predsjedništva BiH kaže da je BiH moguća samo poštovanjem slova Ustava i Dejtonskog mirovnog sporazuma, a ne orkestriranim pokušajem nametanja mišljenja.Ovih dana ćemo obilježćiti 30 godina Republike Srpske, rekao je Dodik i pozvao sve građane Republike Srpske da već sada istaknu zastave povodom 30. rođendana Republike.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *