Dodik: Srpska se neće uključivati u debatu o izboru članova Predsjedništva u FBiH

Republika Srpska se neće uključitvati u debatu o tome kako će se birati članovi Predsjedništa BiH u Federaciji, poručio je danas srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

“Kada vidimo da postoji dogovor o tome, mi ćemo ga podržati”, rekao je Dodik i dodao da je izmišljena priča o asimetriji.

On je podsjetio da je Republika Srpska je prije 10 godina definisala svoj stav i da se tu ništa neće mijenjati.

Ako nema dogovora o izboru članova Predsjedništva, Dodik je rekao da neće biti ni izmjene ustava i Izbornog zakona.

On smatra da je Srpska trebalo da izađe sa novom inicijativom da predloži da se u jednoj ličnosti bira predsjednik i član Predsjedništva iz Republike Srpske.

“Znam da će neki potrčarti da ovo odbiju, ali ih pozivam da razmisle, ja sam spreman da im pojasnim”, rekao je Dodik na konferenciji za novinare nakon sastanka članova Predsjedništva BiH sa zamjenikom pomoćnika američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Metjuom Palmerom i direktorom Evropske službe za inostrane poslove za zapadnu Evropu, Balkan, Tursku i Veliku Britaniju Angelinom Ajhorst.

On je dodao da su čuli stavove predstavnika međunarodne zajednice, da uporno govore o tome da je ovo stvar koje treba da riješe domaće političke strukture, ali da se vidi da se u bošnjačkom narodu opet pojavljuje blefiranje.

Dodik je konferenciju za novinare održao u sjedištu Vlade Republike Srpske u Istočnom Sarajevu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *