Dodik: Srpska ostaje u fokusu pažnje na najvišem nivou /VIDEO/

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da će Republika Srpska ostati u fokusu pažnje na najvišem nivou, u vezi s razgovorima u UN, kada je riječ o produženju misije “Altea” u BiH. A prema riječima srpskog člana Predsjedništva BIH   fokus razgovora sa predsjednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom bila su energetska pitanja, kao i da je potvrđena dobra saradnja sa “Gaspromom”.

On je naglasio da političko Sarajevo griješi ako zaustavlja takve projekte, ali da smatra da će u narednom periodu to uspjeti da bude riješeno. Dodik je rekao da je na sastanku bilo riječi i o saradnji sa “Zarubežnjeftom”, koji je, kako je naveo, jedna od najuspješnijih kompanija u Srpskoj.

On je rekao da je zahvalan Putinu što je spriječio prije nekoliko godina Savjet bezbjednosti da na prijedlog Velike Britanije proglasi Srbe genocidnim narodom u prošlom vijeku. To nisu uradili ni sa Nijemcima, ali pokušali su sa nama. Ono što je bezobrazno sa stranama Britanaca je njihovo očekivanje da se sada solidarišemo sa njihovim sankcijama Rusiji”, rekao je Dodik.

Prema njegovim riječima, bez obzira što neki u BiH, prije svega Muslimani nastoje da prikažu da su donijeli neke sankcije Rusiji, one nigdje ne funkcionišu jer nema odluke zajedničkih organa i nisu formalizovane u tom smislu.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *