Lukač: Policija spremna da obezbijedi izborni i postizborni period /VIDEO/

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je da je bezbjednosna situacija u Srpskoj zadovoljavajuća i da je policija spremna da obezbijedi izborni i postizborni period.

Ministar Lukač je rekao da je policija prisutna na terenu i da je zato posjetio većinu policijskih uprava u RS, kako bi izborni period protekao mirno. Imamo i novi zadatak, a to je da obezbjeđujemo izborne materijale, za šta nam je potreban veliki broj policajaca. Vjerujem da ćemo i ovaj zadatak uspješno izvršiti i da će javni red i mir biti sačuvan na biračkim mjestima. Svi koji budu imali informaciju o izbornim prevarama neka prijave policiji – istakao je Lukač.

Govoreći o ratnim porukama pojedinih političara iz FBiH, ministarLukač je naglasio da su nedopustive i neodgovorne, te da je izuzetno važno što se niko iz RS takvim stvarima nije bavio, niti pozivao na neku vrstu sukoba.

Govoreći o kadrovskoj i tehničkoj opremljenosti pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, Lukač je ocijenio da je dobra i posljednjih nekoliko godina se intenzivno radilo na kvalitetnom školovanju kadra.

Osvrućući se na rad MUP-a Republike Srpske u posljednje četiri godine, Lukač je ocijenio da je urađeno mnogo stvari i da su pripadnici Ministarstva bolje obučeni i opremljeni što donosi kvalitetnije rezultate rada.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *