Dodik: Srpska ostaje stabilna uprkos intervencionizmu; Šmit ne može ni u jednu republičku instituciju /VIDEO/

Republika Srpska ostaje stabilna uprkos neovlaštenom i nelegalnom intervencionizmu čiji je cilj ugrožavanje političke situacije u Srpskoj, rekao je danas predsjednik SNSD-a Milorad Dodik.

Dodik je rekao da ovaj intervencionizam ima predznak kolonijalnog djelovanja Kristijana Šmita, američkog i britanskog amabadora i još pojedinih lica.

Dodik je nakon sjednice Izvršnog komiteta SNSD-a rekao da ova stranka smatra da je situacija u Republici Srpskoj stabilna, da je ekonomsko i političko stanje dobro i da vladajuća koalicija djeluje i funkcioniše u skladu sa koalicionim dogovorom.

On je naveo da je na današnjoj sjednici razgovarano o aktuelnom stanju u Srpskoj i na nivou BiH, o regionalnim pitanjima koja se nameću, te o pripremama za sedmi sabor SNSD-a koji će biti održan 30. septembra u Doboju.

On je naglasio da SNSD odbacuje bilo kakvu mogućnost prihvanja legitimiteta Šmita jer on nije legitiman.

–  Trebalo bi da odustane od manifestacija nemoći. Mi nećemo prihvatiti nijednu njegovu odluku. Bilo šta da odluči ili djeluje za nas nije obavezujuće, on ne može da uđe ni u jednu instituciju Republike Srpske. Vidim da je odustao od dolaska u Banjaluku i to može da bude korisno u smislu njegovog shvatanja da ovdje nije dobrodošao – poručio je Dodik i dodao da je najbolje da “Šmit zaobiđe Republiku Srpsku u najširem mogućem krugu”.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *