Dodik saopštio zahtjeve, dao rok od sedam dana /VIDEO/

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović rekla je u Narodnoj Skupštini da je Republika Srpska opedijeljena za poštovanje Ustava, teritorijalnog integriteta i suvereniteta BiH i da to ne narušavaju njeni funkcioneri i institucije već godinama djelovanje visokih predstavnika i sprega stranih i bošnjačkih sudija u Ustavnom sudu BiH.

Nenad Stevandić, predsjednik Narodne skupštine kazao je da su sve krize u BiH počele odlukama i nametanjem stranaca.Kaže da Republika Srpska treba da prepozna kapitalne prijetnje, što podrazumijeva donošenje krupnih koraka.

Po pitanju Izbornog zakona Republike Srpske, rekao je da će pokušati da u pauzi postignu dogovor po tom pitanju.Podsjetio je da Šmitov nametnuti zakon nema podršku dva naroda

Cilj pritisaka je destabilizacija Srpske; Nećemo odustati od mirne borbe, kaže predsjednik Vlade.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da su mir i stabilnost neprikosnoveni u Srpskoj, te da je na tim principima i zasnovano djelovanje vlasti i dijela opozicije za očuvanje njenih interesa.Dodik je rekao da će nastaviti borbu za interese Srpske, bez obzira na lične posljedice.

Dodik je rekao da će zatražiti da se ukinu sve odluke Kristijana Šmita u roku od sedam dana.

Više nema vremena za poigravanje već slijedi otrežnjenje, kaže Branislav Borenović.Lider SDS-a kaže da kada je riječ o interesima Republike Srpske, ova stranka nikada nije dovela niti će dovesti u pitanje jedinstvo.

Sjednica se održava na prijedlog predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, predsjednika Narodne skupštine Nenada Stevandića, predsjednika Vlade Radovana Viškovića i srpskog člana Predsjedništva BiH Željke Cvijanović.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, X nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *