Dodik: Samo u BiH strane diplomate podstiču sukobe i ostaju diplomate /VIDEO/

Predsjednik RS Milorad Dodik rekao je da iako je skandaloznu izjavu dao Husein Kavazović, američka Ambasada se ponovo obračunava sa njim, i umjesto jasne osude reisovih poziva na oružje, što bi bio civilizovani gest jedne ambasade, na opšte iznenađenje mi gledamo odbranu njegovih stavova.

U trenutku kada je izvršen teroristički napad na Ambasadu SAD u Sarajevu prije 12 godina, na moj poziv u kojem izražavam solidarnost sa osobljem Ambasade, osuđujući taj teroristički čin, tadašnji američki ambasador u Sarajevu prvo je rekao da to nije teroristički akt i zamolio me da taj atak ne koristim za obračun sa zajedničkim institucijama. Јoš tada sam shvatio da je američka politika potpuno u službi muslimanskih interesa u BiH, čak i kad im rafalima napadaju Ambasadu.

Predsjednik Republike Srpske je u izjavi za Srnu podsjetio da je američka Ambasada ćutala kada su iz islamske vjerske zajednice dolazile uvrede na račun pravoslavaca, pa i nedavno iz džamije u Republici Srpskoj.

Iz Ambasade SAD u BiH juče je saopšteno da su izjave i reagovanja koji dominiraju političkim diskursom u BiH duboko destruktivni za zemlju i njeno društvo, te da je posebno razočaravajuće kada bilo koji vjerski vođa pominje ili prijeti nasiljem kao rješenjem problema u BiH.

Kavazović je i početkom februara pružio podršku imamu Amiru Mahiću iz Kozarca koji je Svetog Savu nazvao začetnikom fašizma, a Srpsku pravoslavnu crkvu – sektom.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *