Đurđević: Petrovićeva opstrukcija neće zaustaviti opoziv /VIDEO/

Predsjednik Skupštine grada Bijeljina Aleksandar Đurđević izjavio je danas da opstrukcija opoziva koju gradonačelnik Ljubiša Petrović sprovodi, koristeći narodni novac, pa i pribjegavajući nezakonitim sredstvima, neće spriječiti održavanje referenduma 19. marta.

“Onaj koji se uvijek poziva na volju naroda sve čini da spriječi izražavanje te volje na referendumu 19. marta, ne preza ni od kršenja zakona i zloupotrebe položaja, a svoju kampanju vodi narodim novcem iz budžeta grada”, rekao je Đurđević na konferenciji za novinare.

Đurđević je ocijenio da je Petrović spreman na sve u grčevitoj borbi da zadrži funkciju i privilegije koje ima, te napomenuo da su njegova samovolja i samovlašće razlozi za opoziv.

“Bijeljini treba tim koji će je voditi, da ne bude više talac ličnih mržnji, sujeta i podjela, treba da prestane trovanje javnog prostora i da svi radimo tako da građani žive bolje”, poručio je Đurđević.

Predsjednik Skupštine grada naveo je da je gradonačelnik nezakonito potrošio budžetska sredstva koja su skupštinskom odlukom namijenjena za održavanje referenduma, odbija tehničku i svaku drugu podršku radu Komisije za sprovođenje opoziva, da je onemogućio korištenje softvera i evidencija i vrši pritisak na Komisiju, protiv čijeg je predsjednika podnio i krivičnu prijavu.

Đurđević je kritkovao medijsku hajku nakon protivpravnog pokušaja Petrovića da uzme pečat Skupštine grada, te poručio da sve opstrukcije neće spriječiti održavanje referenduma o opozivu.

On je dodao da je skupštinski pečat važan jer se njime ovjeravaju glasački listići i svi akti Komisije za opoziv.

Đurđević je rekao da podržava inicijativu Koalicije “Pokrenimo Bijeljinu” za smanjenje plate gradonačelnika i srazmjerno svih drugih funkcionera u lokalnoj zajednici kao što su predsjednik i potpredsjednici Skupštine i zamjenik gradonačelnika.

“Nije normalno da plate budu tolike i da lokalni funkcioneri imaju veće plate čak i od predsjednika i premijera Republike i u dva navrata sam se, u mart 2021. i maju 2022. godine, obraćao resornom ministarstvu sa prijedlogom i inicijativom da se smanji zakonski okvir za plate lokalnih funkcionera”, naveo je on.

Prema riječima Đurđevića, predlagač odluke o platama je gradonačelnik, a usvaja je Skupština grada.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *