Dodik: Rusija spremna da isporučuje energente /VIDEO/

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da je Rusija spremna da isporučuje energente Evropi uz plaćanje ekonomske cijene.

Dodik je naveo da je sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom razgovarao o isporuci gasa i nafte i o problemima snabdijevanja.

– Sankcije Rusiji su doprinijele stavu ove zemlje o snabdijevanju energentima. To je stav globalnih igrača, a ja sam pokušao da razumijem kako će se sve kretati – rekao je Dodik.

Dodik je izjavio da u Moskvi nema nestašica i da se ne bi moglo zaključiti da postoje neke vrste ugožavanja standarda.

Ponvio je da je Rusija garant Dejtonskog mirovnog sporazuma i da je veoma uključena u njegovo sprovođenje.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas u Petrinji da ne zna zašto je Novinska agencija Republike Srpske – Srna isključena iz punopravnog članstva u Asocijaciji balkanskih novinskih agencija /ABNA/, te da BiH nema državnu novinsku agenciju jer je državna zajednica dva entiteta i tri konstitutivna naroda.

“Pokušali su da nam nametnu termin država kako bi nas jednom naveli, pa i vas iz medija, da koristimo tako nešto. Treba se vratiti tačnim formulacijama u BiH”, rekao je novinarima Dodik.

On je rekao da stereotipi postoje i pokušaji da se nametnu BiH i njene vrijednosti na način kako to neko vidi sa strane, što neće uspjeti.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *