Dodik poslije sastanka sa Pauer: Trilateralni sastanak dobar za pronalazak rješenja za BiH /VIDEO/

Administratorka Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) Samanta Pauer razgovarala je u Sarajevu sa članovima Predsjedništva BiH o kako je ranije kazala “političkom ćorsokaku u kome se zemlja nalazi”. Sastanku je prisustvovao i američki ambasador u Bosni i Hercegovini Erik Nelson. Srpski član Predsjedništva Milorad Dodik je na press konferenciji rekao da je sastanak protekao u dobroj atmosferi, uprkos ranijim pristrasnim stavovima Pauerove.

“Ostajemo posvećeni saradanji sa USAID-om i podržavam projekte na niovu BiH”, rekao je srpski član predsjednistva Milorad Dodik nakon današnjeg sastanka sa administratorom Američke agencije za međunarodni razvoj Samantom Pauer i dodao da je USAID u proteklim godinama dao ozbiljan novac Srpskoj, te da je iskazao zahvalnost za to. Dodik je rekao  da se drugi dio sastanka odnosio na funkcionisanje i perspektive BiH. 

Dodik je poručio da Republika Srpska ostaje posvećena miru i da se status Srpske neće stavljati u fokus da bi se ugrozio mir. Nastavićemo da poštujemo Ustav BiH, a sve reforme koje su do sada provedene pod političkim nasiljem i pritiscima ne mogu se smatrati regularnim demokratskim okolnostima, kazao je Dodik.

Dodik je prokomentarisao i navode Bakira Izetbegovića koji je rekao da “ne postoji dogovor o održavanju sastanka lidera tri naroda u BiH sa predsjednicima Turske,Srbije i Hrvatske, ističući da je riječ o pogrešnoj interpretaciji.

On je na konferenciji za novinare u Istočnom Sarajevu poručio da Republici Srpskoj nije preostalo ništa drugo nego da nastavi sa svojim aktivnostima zacrtanim u zaključcima Narodne skupštine. Dodik je rekao da je već zakazana sjednica Narodne skupštine na kojoj će biti nekoliko tačaka dnevnog reda o tome. Srpski član Predsjedništva je poruči da građani BiH ne treba da se boje rata.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *