Dodik: Penzije, borački dodatak i plate biće povećani za 10 odsto /VIDEO/

Finalizovali smo prijedlog kojim će se pristupiti izradi novih pravila za zaštitu policajaca kako bi se poboljšala njihova bezbjednost, izjavio je predsjednik SNSD Milorad Dodik.

Dodik je uputio saučešće porodici ubijenog Radenka Bašića, kao i svim pripadnicima Policije Republike Srpske. Mi ćemo napore u borbi za stabilno društvo još više povećati, poručio je.

Od 1. jula penzije u Republici Srpskoj će biti povećane za 10 odsto, a od 1. avgusta biće povećane plate u javnom sektoru, izjavio je Dodik. Penzije, borački dodatak i plate biće povećani za 10 odsto, rekao je.

Riječi je na sjednici Izvršnog komiteta stranke,  bilo i o predstojećim izborima. Smatramo da ne treba da se mijenja izborni zakon jer nema konsenzusa o tome, kaže Dodik. Što se nas tiče, svi razgovori mogu da se održavaju i vode u institucijama BiH ili entiteta, ili stzranačkim prostorijama, mi odbijamo da se sastajemo po ambasadama, kaže Dodik.

Politička situacija na nivou BiH je komplikovana ocijenio je, ali Srpska u takvoj BiH funkcioniše i pokazuje svoju ekonomsku sposobnost. Biću ponosan ako do kraja godine prosječnu platu povećamo na 600 evra, rekao je on.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.