U Prijedoru ubijen načelnik Sektora krim-policije; Kostrešević: Ovo je udar na državu /VIDEO/

Radenko Bašić, ubijen je jutros iz vatrenog oružja, u prijedorskom naselju Pećani. Prema navodima mještana, Bašić je ubijen kada ga je ubica sačekao dok je kao pješak krenuo na posao ali čak ni oni koji žive u neposrednoj blizini nisu jutros čuli pucanj.

Istragu oko ubistva Radenka Bašića preuzelo je Republičko tužilaštvo. Zbog ubistva načelnika krim policije PU Prijedor u Prijedor je stigao i direktor Policije Republike Srpske Siniša Kostrešević.

Policija je u vezi sa ubistvom načelnika Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Prijedor privela veliki broj osoba u Prijedoru, Banjaluci i široj regiji, a alarmirane su sve bezbjednose agencije u BiH i regionu, rekao je Kostrešević.

Dodao je  da je u toku osjetljiva faza istrage, pa nije otkrivao detalje.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač osudio je današnje brutalno ubistvo policijskog službenika u prijedorskom naselju Pećani. Izgubili smo velikog profesionalca i velikog čovjeka. Ovaj napad je napad na cijelu Policiju Republike Srpske i učinićemo sve u svojoj moći da izvršilac ovog krivičnog djela bude pronađen – poručio je ministar Lukač koji boravi u službenoj posjeti Izraelu.

Kolege i prijatelji se opraštaju od Radenka Bašića. Navode da su ožalošćeni zbog gubitka kolege koji je pošteno i časno obavljao svoj posao i bio za primjer svakom policijskom službeniku.

Zbog ubistva Bašića, Ministarstvo unutrašnjih poslove Republike Srpske na svojoj Fejsbuk stranici postavilo je crnu sliku i time odalo počast ubijenom kolegi. Načelnik Sektora krim-policije PU Prijedor Radenko Bašić ubijen je samo godinu dana prije odlaska u zasluženu penziju. Saopšteno je to na Facebook stranici MUP-a Srpske. Iza Bašića je ostala ožalošćena supruga i dva maloljetna sina.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *