Dodik odlikovao Orbana, obećanja o još jačim vezama /VIDEO/

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uručio je danas premijeru Mađarske Viktoru Orbanu najviše odlikovanje Srpske – Orden Republike Srpske na ogrlici.

Predsjednik Srpske odlikovao je premijera Mađarske povodom Dana Republike – 9. januara.

Predsjednik Srpske zahvalio je Orbanu što je prihvatio da primi ovo odlikovanje, koje Srpska dodjeljuje velikim i pravim prijateljima.

“Dragi Viktore, nesumnjivo je da je tvoj doprinos velik našoj saradnji, što je bilo odlučujuće da ovo najviše priznanje dodijelim tebi”, rekao je Dodik.

On je izrazio zahvalnost Orbanu i njegovom timu na posvećenosti koja traje.

“To nam daje garanciju da ćemo ostvariti još bolje rezultate. Odlikovanje dajemo čistog srca i sa puno ljubavi i da bi bilo pojačano prijateljstvo ljudi, naroda i naših kompanija”, poručio je predsjednik Srpske.

On je istakao da su Srbi i Mađari upućeni jedni na druge, da se razumiju i sarađuju na najvišem nivou, što nije protiv biko koga trećeg.

“Sarađujemo na svim poljima, ali razvili smo veliko prijateljstvo među nama koje želimo da prensemo na sve”, rekao je Dodik.

Svečanom uručenju Ordena u Palati Republike prisustvovali su premijer Srpske Radovan Višković i ministri u Vladi Republike Srpske, srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović i ministar spoljnih poslova i trgovine Mađarske Peter Sijarto.

Prije uručenja odlikovanja, Dodik i Orban imali su tet-a-tet sastanak u Palati Republike.

Istovremeno su u Palati Republike održani sastanci srpskog člana Predsjedništva BiH Željke Cvijanović i ministra za naučnotehnološki razvoj i visoko obrazovanje Srpske Željka Budimira sa Sijartom, kao i premijera Srpske Viškovića i ministra finansija Zore Vidović sa mađarskim ministrom ekonomskog razvoja Martonom Nađom.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, X nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *