Srpska otvorena za mađarske investicije /VIDEO/

Uspješno je okončan prvi Poslovni forum privrednika iz Republike Srpske i Mađarske, koji je u Banjaluci okupio predstavnike više od 100 domaćih i mađarskih kompanija, saopšteno je iz Vlade Srpske.

Tokom foruma, privrednici su iskazali interes za intenziviranje međusobne poslovne saradnje, te izrazili nadu da će ovaj skup dati podsticaj za sklapanje novih poslovnih aranžmana, objavljeno je na nalogu Vlade na društvenoj mreži Iks.

Forum je održan u okviru posjete Srpskoj delegacije Vlade Mađarske i privrednika, koju je predvodio premijer Viktor Orban.

Otvarajući Ekonomski forum, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je Republika Srpska stabilna zajednica i iskazuje upornost da izgradi svoje društvu na bazi svojih nacionalnih interesa i da pruža niz mogućnosti za razvoj.

Dodik je istakao da nijedan mađarski privrednik konkurencija, već samo partner u izgradnji poslova.

– Mađarska podržava put BiH ka EU, ali mi jasno želimo da kažemo da i Republika Srpska bude vidljiva na tom putu – rekao je Dodik.

On je naglasio da je Republika Srpska spremna da razgovara sa svim privrednim subjektima iz Mađarske.

– I nemojte oklijevati da komunicirate s nama, a mi ćemo vam pomoći o tome. Možemo vam ponuditi jeftinu električnu energiju. Želimo da vas stimulišemo. Mi imamo i neke prednosti. Nema poreza na dohodak, i to treba da znate. Uz niz stimulansa stojimo vam na raspolaganju od lokalnih zajkednica do republičkih institucija. Za svaki posao potreban je dobar ambijent, a uz to imater i dobre prijatelje – poručio je Dodik.

(RTRS)


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, X nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *