Dodik: Neustavan je Ustavni sud, a ne Dan Republike Srpske /VIDEO/

Milorad Dodik je, gostujući u emisiji Upitnik, rekao da nije poveo zemlju u NATO i da usvojeni Program reformi ne može da posluži kao osnova za integraciju u Alijansu.

Program reformi ne prejudicira članstvo BiH, ponovio je Milorad Dodik i istakao da je to napisano u prvom poglavlju dokumenta.Za svako novo kretanje prema NATO-u, biće potrebna nova odluka Predsedništva BiH i Parlamentarne skupštine, objasnio je Dodik.

Poručio je da će Republika Srpska istrajati na politici vojne neutralnosti, bez obzira na to što su bošnjačka i hrvatska strana za ulazak Bosne i Hercegovine u NATO, i da će objašnjavati zašto ta zemlja ne treba da bude članica.

Što se tiče proslave Dana RS, koji je ranije proglašen neustavnim, Dodik ističe da je neustavan Ustavni sud, a ne odluka o Danu Republike.

Dodik je optužio obaveštajne službe BiH da sve vreme rade protiv Republike Srpske i Srbije.

Cilj je destabilizacija RS i mnogo šire, ocenio je srpski član Predsedništva BiH.

Tvrdi kako u Sarajevu postoji obaveštajni centar koji čine stranci i obaveštajne službe BiH i da poseduje i dokumentaciju o tome, kao i da su formirani centri “za sprečavanje takozvanog malignog ruskog uticaja” – u Sarajevu, Podgorici i Tirani.

Dodik je dodao da i u Beogradu deluje neki skriveni centar.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *