Čović: Nije bilo riječi o potvrđivanju nedostajućih članova Savjeta ministara /VIDEO/

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović  je nakon sjednice Zajedničkog kolegijuma izjavio da se svih 15 tačaka dnevnog reda odnosilo na imenovanja članova stalnih i privremenih komisija koja treba uraditi u ime Parlamentarne skupštine BiH.

Čović  je izjavio  da na sjednici Zajedničkog kolegijuma nije bilo riječi o potvrđivanju nedostajućih članova Savjeta ministara, ali da je za njega lično prihvatljiv svaki stav koji predloži SNSD koji prođe procedure kroz komisije.

On smatra da ne treba praviti raspravu i da je za njega prihvatljivo sve što predlože iz SNSD-a, ali isto tako i SDA, te ako se uklapa u zakonske okvire i dobije potrebne potvrde.

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH sutra bi trebalo da odluči da li će Mlađen Božović iz DNS-a biti imenovan za ministra za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara.

Komisija Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH za pripremu izbora Savjeta ministara početkom januara nije podržala Božovićevo imenovanje za ministra, ali ova odluka nije obavezujuća za Predstavnički dom.

Halid Genjac, generalni sekretar SDA i poslanik u Predstavničkom domu BiH, kazao je danas nakon sastanka predstavnika SDA i SNSD da će stav SDA o podršci Mlađenu Božovići, kandidatu za ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH, biti poznat u četvrtak kada je sjednica Predstavničkog doma.

Na pitanje novinara da li je problem sa Božovićem personalne ili neki druge prirode Genjac je rekao da to pitanje zahtjeva međustranačke konsultacije.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *