Dodik: Neće biti ukinuti zaključci parlamenta Srpske /VIDEO/

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović uputio je Ustavnom sudu BiH zahtjev za ocjenu ustavnosti Zakona o lijekovima i medicinskim sredstvima Republike Srpske i dopuna Zakona o republičkoj upravi Republike Srpske. Džaferović je zatražio od Ustavnog suda da ukine ove akte. Srpska što usvoji, to će i provoditi, poručuje danas srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Nikakav akt neće poništiti Deklaraciju o ustavnim principima Narodne Skupštine Srpske a odluke vlasti Srpske biće sprovođene, kaže srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Kada je riječ o osnivanju Agencije za lijekove Srpske, Dodik je poručio da nadležne institucije Srpske poštuju svoje zakone i poštovaće. Ono što smo mi na vlasti odlučili biće sprovođeno, kaže Dodik.

Dodik je rekao da je BiH svaštarska zemlja u kojoj se svašta dešava.

Podsjetimo, Ustavni sud BiH utvrdio je 26. maja da pojedine odredbe akata Narodne skupštine Republike Srpske koje je osporilo 15 poslanika u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH nisu u skladu sa Ustavom BiH, zbog čega ih je ukinuo.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.