Dodik: Narodna Skupština jedina ima pravo da odlučuje o imovini Srpske /VIDEO/

Usvajanje Zakona o nepokretnoj imovini u Narodnoj skupštini RS izazvalo je brojna reagovanja i negodovanje probosanskih stranaka . Predsjednik Reepublike Milorad Dodik, poručuje da Narodna skupština jedina ima pravo da kroz zakonski okvir odlučuje o imovini Republike Srpske, a da “negodovanja u Sarajevu ne mogu da izmijene Ustav BiH i Dejtonski sporazum, kojima je to pitanje riješeno”.

Nakon što je Narodna skupština Republike Srpske usvojila Zakon o nepokretnoj imovini koja se koristi za funkcionisanje javne vlasti, Denis Bećirović, član Predsjedništva BiH  saopštio je da je Bosna i Hercegovina titular cjelokupne državne imovine.Danas i Nermin Nikšić, lider SDP-a kaže da o imovini države moraju odlučivati institucije BiH.

Iz Naše stranke poručuju da oni nisu za politiku podjela.

Nanizale su se i druge reakcije, pa iz Ambasade SAD u BiH poručuju da je Bosna i Hercegovina titular državne imovine i nadležnost za njeno regulisanje je u isključivoj nadležnosti institucija na državnom nivou”, naveli su u izjavi iz ambasade.

Oglasio se i predsjednik Republike Srpske. Milorad Dodik poručuje da Narodna skupština Republike Srpske jedina ima pravo da kroz zakonski okvir odlučuje o imovini Srpske.

Dodik ističe da stav Republike Srpske neće biti izmijenjen kada je u pitanju imovina.

Pitanje imovine mora se riješiti u okviru ustavnog poretka BiH, što znači da njome upravljaju entiteti, ocijenio je doskorašnji predsjednik NDP-a Dragan Čavić.

Podsjetimo, Narodna skupština Republike Srpske usvojila je po hitnom postupku Zakon o nepokretnoj imovini koja se koristi za funkcionisanje javne vlasti, a kojim se uređuje svojina koju koriste subjekti koji vrše tu vlast od potpisivanja Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *