Dodik-Lavrov: Striktno se pridržavati Dejtonskog sporazuma

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik razgovarao je danas sa ministrom inostranih poslova Ruske Federacije Sergejom Lavrovom, objavila je ruska Ambasada u BiH na Fejsbuk stranici.

– Razmijenili su mišljenja o napretku sprovedbe sporazuma nakon sastanka s predsjednikom Ruske Federacije Vladimirom Putin sa srpskom članom Predsjedništva Miloradom Dodikom u Moskvi u decembru 2021. godine. Zacrtani su koraci za intenziviranje napora u ovom pravcu – saopšteno je iz Ambasade Ruske Federacije u BiH.

Kako se ističe, ponovo je potvrđena zajednička opredijeljenost za striktno poštovanje Dejtonskog sporazuma o BiH, suzbijanje sve prisutnijih pokušaja da se principi sadržani u njima i odobreni od strane Savjeta bezbjednosti UN-a preinače kako bi odgovarali EU i NATO-u i na štetu naroda Republike Srpske.

Detaljna razjašnjenja ruske strane u vezi sa situacijom oko Ukrajine, razlozima relevantnih odluka koje je donijelo rukovodstvo naše zemlje primljena su sa razumijevanjem – zaključeno je u saopštenju ruske Ambasade.

(RTRS)

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *