Otvorena renovirana ambulanta u Majevičkoj ulici /VIDEO/

Renovirana ambulanta porodične medicine otvorena je danas u Majevičkoj ulici u Bijeljini, u koju je Dom zdravlja uložio oko 77.000 KM.

Direktor Doma zdravlja Bijeljina Danijela Đukin rekla je novinarima da su izvršili kompletnu rekonstrukciju zgrade, koja je bila neuslovna, te da su prvi put uveli i sistem grijanja.

Prema njenim riječima, objekat sadrži tri ambulante porodične medicine, dvije prostorije za intervencije, kartoteku, arhivu, prostoriju za osoblje.

Ona je navela da će plato ispred ambulante renovirati Gradska uprava, a da će radovi početi početkom marta.

Đukinova je istakla da ovoj ambulanti gravitira 3.500 pacijenata u tri tima porodične medicine.

Predsjednik Skupštine grada Bijeljina Aleksandar Đurđević rekao je da je obaveza predstavnika zajednice da pomažu i Domu zdravlja, da se ulaže u ovakve projekte, te podsjetio da je gradskim budžetom izdvojeno 230.000 KM za rekonstrukciju ambulanti.

“Usvajanjem amandmana na budžet značajno smo povećali sredstva koja se odnose na rekonstrukciju ambulanti”, naveo je Đurđević.

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović istakao je da će već sutra pokrenuti javnu nabavku da bi rekonstruisali plato ispred ove ambulante, gdje će biti urađena nova ograda, pristupni put, parking-mjesta i hortikulturni radovi, a najavio je i radove na ambulantama u Janji, Dvorovima, Vršanima.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.