Dodik: Izvještaj Nezavisne komisije jedan od najvažnijih dokumenata za RS /VIDEO/

U Banjaluci je danas održana posebna sjednica Vlade Republike Srpske, na kojoj su ministri upoznati o Izvještaju Nezavisne međunarodne komisije za istraživanje stradanja svih naroda u srebreničkoj regiji u periodu 1992-1995. godine.

Predsjednik ove komisije, u kojem je bilo desetak eminentnih svjetskih stručnjaka, bio je izraelski istoričar Gideon Grajf. On je kazao da su se „rukovodili pravdom, istinom i činjenicama“ i da nije bilo nikakvih pritisaka ni od pojedinaca niti institucija u Srpskoj.

Vlada Srpske danas primila k znanju Izvještaj Nezavisne međunarodne komisije za istraživanje stradanja svih naroda u srebreničkoj regiji u periodu 1992-1995. godine. Izvještaj će doprinijeti pomirenju u BiH, jer je zasnovan na činjenicama, i nije usmjeren protiv bilo koga, rekao je premijer Radovan Višković.

Željka Cvijanović, Predsjednik Republike Srpske, istakla je da Izvještaj samo ima za cilj doći do istine.Izvještaj se pojavljuje u vrijeme složenih političkih odnosa rekla je Cvijanovićeva.

Izvještaj Nezavisne komisije jedan je od najvažnijih dokumenata za RS, kaže Milorad Dodik. Dodik je poručio da se prihvata činjenica da su stradali Bošnjaci, da je stradalo i mnogo djece na svim stranama, ali da su stradali i Srbi i da za to treba da odgovaraju svi.

Poručio je da je najvažniji zaključak iz ovog izvještaja da se na „na događaje u Srebrenici ne može primijeniti termin genocid“.

Ako smo izgubili medijski rat i bili satanizovani to ne znači da trebamo prestati da se borimo za istinu, rekao je Dodik. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *