Uhapšeno osam lica zbog nedozvoljenog prometa duvana

Osam lica uhapšeno je u akciji “Skuter tri” zbog nedozvoljenog prometa duvana i duvanskih proizvoda, saopšteno je iz Agencije za istrage i zaštitu /Sipa/ BiH.

Na širem području Tuzle, opština Lukavac, Pelagićevo, Šamac, Zavidovići, Prnjavor i Ilidža izvršeni su pretresi na 11 lokacija.

U saopštenju se navodi da je prilikom pretresa pronađeno i privremeno oduzeto 517 kilograma rezanog duvana i različite mašine za rezanje duvana i punjenje cigareta.

Oduzeto je i 36.000 praznih filtera cigareta, mobilni telefoni, municija kalibra 7,62 milimetra, jedna lovačka puška i jedna automatska puška sa pripadajućom municijom, te 64.965 KM, 47.785 evra, 100 dolara i dvije štedne knjižice.

Iz Sipe su naveli da je oduzeto i 3.600 kutija cigareta bez akciznih markica, 133.284 komada motanih cigara, te drugi predmeti i dokumentacija koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Nakon kriminalističke obrade, uhapšena lica su otpuštena po usmenoj naredbi Tužilaštva BiH.

Navedene aktivnosti realizovane su pod nadzorom i naredbama Tužilaštva i Suda BiH, a uz pružanje pomoći policijskih službenika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, Ministarstava unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, Zeničko–dobojskog kantona i Kantona Sarajevo, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *