Dodik: Izetbegović ruši dejtonsku i ustavnu BiH /VIDEO/

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da Bakir Izetbegović ruši dejtonsku i ustavnu BiH, te da su njegova definicija suverenosti i pitanje mira i slobode – pitanje dominacije nad drugima.

“To se vidi u odnosu prema Hrvatima, a sada to želi da nametne i Srbima”, rekao je Dodik novinarima u Trebinju.

Povodom Izetbegovićeve izjave da će “opet morati da se brani mir i teritorijalni integritet BiH, ali da će to biti lakše nego prije 30. godina”, Dodik je rekao da Izetbegović “pokušava da vrati svoju reputaciju dobrog muslimana kod muslimanske populacije”.

“Ono što slušamo u kontinuitetu govori o tome da se radi o ozbiljnoj politici i da to više nije samo ekces ili izjava. Mi to znamo”, rekao je Dodik.

Dodik je naglasio da Izetbegović uoči izbora koristi ukrajinsku krizu i na bazi patetike koju SDA pokušava da proda posljednjih 30 godina nastoji da ponovo izgradi partiju međunarodnog, prije svega zapadnog faktora.

“To rade smišljeno, organizovano, bez oklijevanja i masovno ruše ustavni poredak. Ako iko ruši ustavni poredak – ruše ga stranci, a onda i muslimanske političke partije i njihovi funkcioneri”, naglasio je Dodik i dodao da je sada situacija da Šefik Džaferović pokušava da izigra Predsjedništvo BiH tako što će pokušati da učestvuje na nekoj onlajn konferenciji o Ukrajini bez utvrđivanja stavova.

Dodik kaže da je zatražio održavanje hitne sjednice Predsjedništva BiH i da se vidi ima li Džaferović saglasnost za to ili nema.

Prema njegovim riječima, svaki dan je evidentno rušenje teritorijalnog integriteta BiH za koji se oni zalažu.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *