Mandić: Žao mi je što smo propustili šansu, neizvjesne prognoze /VIDEO/

U parlamentu je sinoć glasovima poslanika Demokratske partije socijalista (DPS), Demokrata, Liberalne partije, Socijaldemokratske partije, Socijaldemokrata, Demokratske unije Albanaca, Bošnjačke stranke, Prave i Ujedinjene Crne Gore, izglasano nepovjerenje Vladi premijera Dritana Abazovića.

Poslije izglasavanja nepovjerenja vladi Dritana Abazovića, lider Demokratskog fronta Andrija Mandić rekao je za RTS da mu je žao što su propustili veliku šansu da poslije dva velika eksperimenta ostanu u okviru parlamentarne većine i sačuvaju sve ono što su obećavali građanima Crne Gore. Nažalost, do toga nije došlo, napomenuo je Mandić. On je takođe rekao da Demokratska partija socijalista(DPS) Mila Đukanovića traži partnera sa kojim bi mogla da se vrati u Vladu, ali da ne zna da li će u tome uspjeti.

Poslije izglasavanja nepovjerenja, Dritan Abazović je rekao da je ponosan na sve ono što je njegova vlada učinila, da će biti upamćena kao vlada koja je najkraće trajala, ali i koja je donela najteže odluke. Abazović kaže i da je jasno kakve se nove koalicije stvaraju i poručio da ga ne zovu u vladu prije sljedećih izbora. 43. vlada je doživjela krah tako što su unutrašnji antagonizmi, često i lični razlozi te spoljni pritisci doveli do pada te vlade, kaže Nebojša Medojević.

Lider Demokrata Aleksa Bečić je rekao da poslije pada vlade Abazovića već danas mogu da počnu pregovori o formiranju nove vlade, a na bazi rezultata od prije dvije godine. Ukoliko se dogovori nova parlamentarna većina u roku od 30 dana ona ima mogućnost da predlog dostavi predsjedniku države Milu Đukanoviću, ako on prihvati mandatara, daje Skupštini na razmatranje, a ukoliko do toga ne dođe predstoje izbori.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *