Dodik: Granica postoji – i u razgraničenju, i u strpljenju /VIDEO/

Nakon što je MUP Kantona Sarajevo zabranilo za juče najavljeni protest u organizaciji Odbora za zaštitu prava Srba u FBiH ispred Suda i Tužilaštva BiH “zbog neispunjavanja formalnih uslova i iz bezbjednosnih razloga”, održani su mirni protesti na entitetskoj granici u Istočnom Sarajevu, Doboju, Loparama i u Nevesinju. Teslićani koji su se vraćali iz Doboja sa protesta napadnuti su sinoć u centru federalne opštine Јelah. Vozila i autobusi su prvo udarani šakama, nakon čega su gađani predmetima.

Predsjednik RS Milorad Dodik ocijenio je da je napad na Teslićane u Јelahu potvrda da u BiH granica postoji – ne samo granica razgraničenja Srpske i FBiH, nego i u strpljenju, toleranciji, te u prihvatanju i nemogućnosti prihvatanja nekih stvari.

Predsjednik Odbora za zaštitu prava Srba u FBiH Đorđe Radanović rekao je povodom sinoćnjeg napada u centru Јelaha, da je taj napad pokazao ostrašćenost Bošnjaka i istakao da federalne vlasti zabranjuju skupove Srbima, a u stvari ne mogu da im obezbijede da s mirom prođu kroz FBiH.

Predsjednik NSRS Nenad Stevandićda svi u BiH treba da znaju da ne smiju da napadnu nikog iz RS jer je to cijena mira u BiH. On je ocijenio da je predsjednik Liste “Za pravdu i red” Nebojša Vukanović izjavom da su na protestima podrške institucijama Srpske bili “ratni dezerteri” uvrijedio desetine hiljada ljudi – boraca, porodica poginulih i ratnih vojnih invalida.

Od momenta podizanja optužnice od strane Tužilaštva BiH protiv Predsjednika RS i direktora Službenog glasnika RS, BORS stala je u zaštitu institucije Predsjednika Republike osuđujući ovaj sraman, politički motivisan i zlonamjerno instruisan čin, koji je uperen na urušavanje institucija RS i njenih ustavnih nadležnosti – navodi se u saopštenju BORS-a.  Nebojša Vukanović je u zadnja dva dana o meni lično u javnost iznio niz neistina i uvreda čime je grubo povrijedio ne samo moj ugled i čast nego ugled i čast svih članova moje porodice pa i mog pokojnog oca, koji je zajedno sa mnom stvarao ovu državu pune 4 godine- istakao je Radan Ostojić, predsjednik BORS-a.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *