Dodik: CIK BiH od imenovanja nema legitimitet, a sada ni kredibilitet

Predsjednik SNSD-a i kandidat za predsjednika Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je Srni da Centralna izborna komisija /CIK/ BiH od imenovanja nema legitimitet, a sada već ni kredibilitet.

Na pitanje Srne da prokomentariše to što je CIK protiv njega podnio prijavu Tužilaštvu BiH i Sipi zbog, kako je navedeno, “verbalnog napada na članove CIK-a, a zbog kojeg neki od njih osjećaju da im je ugrožena bezbjednost”, Dodik je rekao da u danima kada pod političkim uticajem svojih članova donose protivzakonite odluke, oni stižu čak da se bave i akterima izbora podnoseći prijave protiv njih.

Lider SNSD-a je naglasio da umjesto da utvrde da li je član CIK-a Vanja Bjelica Prutina, protivno zakonu, imala sastanak sa liderom SDS-a Mirkom Šarovićem i da li je autentična prepiska koja “kruži” društvenim mrežama, a u kojoj se članstvo PDP-a zahvaljuje drugom članu CIK-a Jovanu Kalabi, najavljujući ponavljanje izbora, CIK BiH se bavi izjavama Milorada Dodika.

“Ako u ovom provizorijumu od države postoji ‘P’ od prava i pravde, gospodo iz CIK-a, svi ćete završiti u Tužilaštvu koje bi moralo da se pozabavi vašim kriminalnim radnjama”, poručio je Dodik.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *