Cvijanović: Visoki predstavnici da ne prijete, već da imaju izbalansiran stav /VIDEO/

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni da njemački parlament nije mjesto gdje se imenuju visoki predstavnici, već je to isključivo Savjet bezbjednosti UN, te da to ozbiljna država kakva je Njemačka zna. Rečenicu da mu na raspolaganju stoje izvršna ovlaštenja, koju je izgovorio pred njemačkim parlamentom, vidim kao neupućenost u mandat i ovlaštenja institucije visokog predstavnika onako kako je predviđeno Dejtonskim mirovnim sporazumom – istakao je Dodik.

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da ne voli kada visoki predstavnici u BiH prijete, već da imaju svoj stav koji će biti izbalansiran i neće biti štetan.

Prema njenim riječima, nijedan međunarodni predstavnik, bez obzira ko ga postavio, ne može da zamijeni i radi ono što radi lokalna i domaća vlast i nema pravo da kažnjava bilo koga, bez obzira što upozoravaju kako imaju određene mehanizme na tom planu.

Dodik i dalje smatra da je vrijeme međunarodnog intervencionizma na način kako je dio međunarodne zajednice tretirao BiH – prošlost i da je davno bio trenutak da o budućnosti BiH razgovaraju oni koji svoje mandate crpe na izborima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *