“Stanje maloljetničke delikvencije, droga i dr.” – II ciklus /VIDEO/

Izvještaji o stanju maloljetničke delikvencije često se pojavljuju i na skupštinskim zasjedanjima u lokalnim zajednicama, s ciljem da se sagledaju stanje i problemi u ovoj oblasti, kako bi se mogle preduzeti odgovarajuće preventivne mjere na suzbijanju maloljetničkog prestupništva.

Koliko je djetetu važna skladna porodica jer od nje sve počinje i upravo u porodici učimo i prve korake života djece koja konzumiraju alkohol i psihoaktivne supstance, na šta je nedavno upozorila Radna grupa za bezbjednost djece na području Grada Istraživanja koja je provela Institucija Ombudsmana za djecu RS su poražavajuća, jer pokazuju da se povećava broj mladih koji koriste alkohol i duvan, a da se starosna granica spušta čak i na 9 godina.

Organizacije civilnog društva ističu da je od velikog značaja da obrazovne ustanove otvore svoja vrata za preventivne programe koje provode različita udruženja.

Insistira se na jačanju porodice kao glavne baze svega, ako ojačamo porodicu imaćemo i preventivne mjere.

Svi veći gradovi pa tako i Bijeljina suočeni su sa ovim problemom, apelovano je na roditelje da se uključe u život, obrazovanje i kontrolu djece.

Da li manje razgovaramo sa našom djecom u ovo izazovno vrijeme.

Upućen je apel i roditeljima i institucijama da više pažnje posvete djeci u ovim izazovnim vremenima, jer samo preventivnim djelovanjem možemo da utičemo na zdravlje mladih i tako suzbijemo problem.

Šta govore pokazatelji kojima raspolaže Policijska uprava Bijeljina. Kakvo je stanje na području koje operativno pokriva ova uprava, da li ima pozitivnih pomaka i da li pokazatelji svjedoče o padu ili ipak bilježite veći broj slučajeva maloljetničke delikvencije.

Maloljetnička delikvencija, stručnjaci su je nazvali “začarani krug” u kojem se u vrtlogu života i društvenmih prilika nalaze djeca i maloljetnici.

Koliko je djetetu važna skladna porodica jer od nje sve počinje i upravo u porodici učimo i prve korake života?

S druge strane narušeni porodični odnosi i razorena porodica usko su povezani sa devijacijama u ponašanju mladih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *