Bijeljina: Zaražena učenica, pola odjeljenja u izolaciji /VIDEO/

Najmlađa preminula osoba registrovana kao oboljela od virusa korona tokom proteklog dana je 30- godišnji muškarac iz Širokog Brijega. On je do sada jedna od najmlađih žrtava koronavirusa u BiH.

U Republici Srpskoj su danas prijavljena tri smrtna slučaja, a preminula su dva muškarca i jedna žena, starije životne dobi iz Kozarske Dubice, Novog Grada i Foče. Najviše zaraženih i danas je iz Banjaluke – 24.

Bijeljina ima samo jednog novozaraženog, međutim virus korona je ušao u Osnovnu školu Knez Ivo od Semberije. Zaražena je učenica osmog razreda, a 12 učenika je poslato u izolaciju odakle nastavu prate onlajn.

Učenica skoro da nije imala nikakve simptome. Vjerovatno je testirana jer je neko iz njenog okruženja pozitivan, nakon čega je i njoj potvrđeno prisustvo korona virusa. Njeno zdravstveno stanje je dobro.

U Republici Srpskoj je 66-oro djece predškolskog i školskog uzrasta pozitivno na virus korona.

Stoga je direktor Instituta za javno zdravstvo Branislav Zeljković najavio da će biti obavljena rigorozna analiza cjelokupne epidemiološke situacije u svim školama, na nivou lokalnih zajednica, kako bi se donijele pravovremene odluke za dalje postupanje.

Očekivali smo da će se virus korona pojaviti u nekim školama u Republici Srpskoj, rekao je Alen Šeranić, ministar zdravlja i socijalne zaštite RS.

Resorni ministar je rekao da će krajem septembra Institut za javno zdravstvo napraviti rezime svega onoga šta se dešavalo u ovom mesecu pa će vidjeti u kojem pravcu će dalje djelovati.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *