Zarobljeno više od 100 miliona evra građana Srbije /VIDEO/

Grčka najvjerovatnije ostaje zatvorena za turiste iz Srbije i posle 15. septembra. Direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Aleksandar Seničić kaže za RTS da još nije zvanično objavljena ta odluka, ali da je za očekivati.

Oko 100 miliona evra novca građana Srbije “zarobljeno” je preko turističkih agencija u Grčkoj i drugim destinacijama.

Epidemiolozi razmišljaju o novim mjerama, ali kažu da klasičnog karantina neće biti. Ohrabrujući podaci o broju obolelih stižu iz Novog Pazara. Čak 55 odsto testiranih ima antitijela.

U ponedjeljak će biti održana sednica Kriznog štaba na kojoj će biti riječi o eventualnom karantinu za dolazak iz određenih zemalja.

Crna Gora u ovom trenutku ima spremnih skoro 600 kovid kreveta, a ako bude potrebno povećaće i na 1200 ili 1800. Na kliničkom centru su smještene i dvije bebe zaražene korona virusom.

Broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj trenutno iznosi oko 2500 zaraženih. Iako su brojke manje nego prijašnjih dana u Zagrebu epidemiologe zabrinjava broj onih kojima se ne zna izvor zaraze i koji su asimptomatični. Virus je u Zagrebu ušao u još dvije škole – jednu osnovnu i jednu srednju.

U proteklih 14 dana Slovenija broji 34 oboljela na 100.000 stanovnika. Slovenačka Vlada ne planira uvođenje novih restriktivnih mjera, rekao je portparol Vlade za kovid 19 Jelko Kacin. 

Da bi uveli nove mjere, morali bismo ponovo da proglasimo epidemiju, što još nije učinila nijedna država u Evropi – rekao je Kacin i naveo da su rezultati borbe sa virusom korona u Sloveniji bolji nego u svim susjednim državama i nekim velikim državama u Evropi.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *