Bijeljina: Na liječenju 38 kovid pacijenata /VIDEO/

U Republici Srpskoj u posljednja 24 časa virus korona je potvrđen kod 232 lica od 674 testiranih uzoraka, dok je prijavljeno 15 smrtnih ishoda. Zaraženo je 117 muškaraca i 115 žena.

U Bijeljini je registrovan jedan smrtni slučaj , a 33 lica su novozaražena.U Kovid Bolnici smješteno je 38 pacijenata od čega 10 na respiratorima. Pacijenti koji se hospitalizuju imaju uglavnom tešku kliničku sliku, kažu u bijeljinskoj Bolnici.

U Srbiji nije registrovan nijedan slučaj oboljevanja od novog soja virusa korona , kao što nije bilo ni slučajeva zaražavanja delta plus sojem, potvrdila je  direktorka Instituta “Batut” dr Verica Jovanović . Doktorka Marija Gnjatović iz Instituta za primenu nuklearne energije kaže za RTS da se ne zna mnogo toga o omikronu – novom soju koronavirusa, osim da se pojavio i da su izmjene u proteinskoj strukturi dosta velike u odnosu na prethodne varijante.

Putnici koji dolaze iz afričkih država koje su na spisku rizičnih zemalja upućuju se na liječenje ukoliko su pozitivni, a ukoliko su negativni odlaze u izolaciju pod nadzorom, rekao je pomoćnik ministra zdravlja za inspekcijske poslove Goran Stamenković.  O novom soju sve će biti  jasnije tokom naredne dvije sedmice, smatra direktor Instituta za biohemiju Univerziteta Gete u Frankfurtu Ivan Đikić. Zato je, kaže, potpuna vakcinacija jedini način da svaki naredni talas bude slabiji.

U Beogradu je danas otvoren punkt za vakcinaciju protiv korona virusa u robnoj kući “Ikea”. U Beogradu je vakcinisano 37 odsto mladih, a treću  buster dozo primilo je 32,24 odsto Beograđana.

Novi soj korona virusa omikron još uvijek nije registrovan u Crnoj Gori, ali  je za očekivati da će se pojaviti,kažu nadležni.

U Hrvatskoj je u posljednja 24 časa virus korona potvrđen kod 5.709 lica a 68 osoba je preminulo, podaci su Štaba civilne zaštite. U Sloveniji je u protekla 24 časa virus korona potvrđen kod 2.257 lica a 15 ljudi je preminulo, podaci su Instituta za javno zdravlje.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.